João Palhinha utlignet for Fulham mot Arsenal lørdag. Foto: Frank Augstein / AP Photo / NTB

Arsenal snublet hjemme mot Fulham – 2-2 mot ti mann

Arsenal suste mot nok en seier hjemme mot et timannssterkt Fulham i Premier League lørdag. En sen scoring sørget likevel for sesongens første poengtap.

Av NTB | 26.08.2023 18:04:40

Sport: Avgjørelsen falt da Joao Palhinha satte inn 2-2 tre minutter før full tid. Resultatet sender Arsenal opp på sju poeng etter tre kamper.

Fulhams Andreas Pereira sørget for en sjokkstart på oppgjøret da han satte inn 1-0 før minuttet var spilt.

Stjerneskuddet Bukayo Saka feilberegnet totalt da han spilte en pasning bakover i banen, og Fulham-spilleren var plutselig alene gjennom. Keeper Aaron Ramsdale forventet ikke skudd imot og var langt unna riktig posisjon, og Pereira kunne kontrollert sende ballen ned i nærmeste hjørne fra utenfor 16-meteren.

Arsenal spilte seg inn i kampen, og Martin Ødegaard hadde en ball i nettet like før pause. Målet ble imidlertid ikke gitt da Kai Havertz var i offside i oppbyggingen.

Etter halvspilt andreomgang ble Fábio Vieira felt på vei inn i boksen og dommeren pekte på straffemerket. Fra elleve meter gjorde Saka det godt igjen da han satte inn 1-1.

Litt senere var Vieira frampå igjen da han sendte et utsøkt innlegg inn i boksen. På rett sted var Eddie Nketiah som sørget for fullført snuoperasjon.

Like før slutt ble Calvin Bassey sendt av banen etter et rødt kort, men det endte likevel med 2-2 etter Palhinhas sene mål.

Arsenal åpnet sesongen med seier mot både Nottingham Forest og Crystal Palace. Begge seirene var imidlertid knepne, og Mikel Artetas menn har enda til gode å imponere i årets sesong.