Granit Xhaka økte til 3-0 for Arsenal i oppgjøret mot Crystal Palace søndag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Arsenal økte forspranget på tabelltopp – banket formsvakt Crystal Palace

Arsenal vant 4-1 over Crystal Palace i Premier League og fikk større luke til tabelltoer Manchester City. Det skiller åtte poeng mellom rivalene.

Av NTB | 19.03.2023 17:04:14

Sport: De lyseblå fra Manchester har spilt én kamp mindre. Arsenal står på 69 poeng med ti oppgjør igjen.

Før helgen valgte Crystal Palace å sparke manager Patrick Vieira etter tolv strake kamper i ulike turneringer uten å vinne. London-klubben har enda ikke vunnet i 2023, men sparkingen ga ingen rask effekt på banen.

Gabriel Martinelli fant veien til nettmaskene etter et innlegg fra Bukayo Saka etter en snau halvtime. Ben White spilte deretter Bukayo Saka fri i feltet tre minutter før hvilen. 21-åringen trillet ballen i mål alene med keeper.

Granit Xhaka økte til 3-0 etter pause. Deretter reduserte Jeffrey Schlupp på et hjørnespark, men med et kvarter igjen fastsatte Saka resultatet til 4-1.

Dermed tok Arsenal sin sjette strake seier i Premier League og slo tilbake etter europaligaexiten mot Sporting Lisboa torsdag.

Arsenal gjester Leeds i neste runde, mens Crystal Palace er verter i møtet med Leicester.