Gabriel Jesus ga Arsenal ledelsen i Lens, men hjemmelaget vendte til seier og påførte London-klubben sesongens første tap. Foto: Michel Spingler, AP / NTB

Arsenal ned på jorda i mesterligaen – Saka ut med skade i bortetap

Martin Ødegaard og hans Arsenal tok ledelsen borte mot Lens i mesterligaen, men måtte finne seg i at hjemmelaget vendte til seier med to flotte mål.

Av NTB | 03.10.2023 23:52:31

Sport: Med sitt første tap denne sesongen mistet Arsenal ledelsen i sin gruppe etter 4-0-festen mot PSV i åpningsrunden. Dessuten forsvant Bukayo Saka ut med skade før pause bare fem dager før storkampen mot Manchester City.

– Jeg synes vi dominerte kampen, men Lens er en vanskelig motstander. De forsvarte seg bra, og stopperne deres var veldig gode. Likevel skapte vi nok til å vinne. Sesongen er fortsatt ung. Vi holder på å varme opp og finne rytmen, sa Arsenal-spiller Declan Rice til TNT Sports.

Ørjan Nyland og hans Sevilla måtte i samme gruppe nøye seg med 2-2 i Eindhoven etter en dramatisk avslutning. Nyland holdt nullen i 85 minutter, men PSV utlignet først til 1-1 på straffespark og så til 2-2 i femte tilleggsminutt.

Seks minutter senere var Arsenal veldig nær 2-0-ledelse. Oleksander Zintsjenko slo en bakromspasning til Kai Havertz, som sto for en god avslutning. Keeper Brice Samba slengte ut neven og slo ballen ut.

I det 25. minutt var det Lens sin tur til å omsette en tabbepasning i scoring. Arsenal-keeper David Raya slo et oppspill rett til Deiver Machado, som spilte ballen rett opp i angrep. Elya Wahi tok ned ballen på brystet og la den til rette for Thomasson, som skrudde den vakkert i lengste hjørne. Det var Arsenals første baklengsmål på bortebane denne sesongen.

Litt senere måtte Saka ut med skade.

– Han gjorde et hælspark, og da kjente han noe. Han hadde for vondt til å fortsette, sa manager Mikel Arteta til TNT Sports. På spørsmål om hvor alvorlig det er ristet han bare på hodet.

I stedet scoret det 20-årige supertalentet Wahi for Lens tre minutter senere, da han løp seg fri i feltet mens Przemyslaw Frankowski raidet på høyresiden. Innlegget tok han på volley og styrte ballen inn ved lengste stolpe.

Det ga Lens seieren i klubbens første mesterligakamp på hjemmebane på 21 år.

Ørjan Nyland så lenge ut til å holde nullen, men han ble overlistet av de Jongs straffespark i det 86. minutt og deretter av Tezes overtidsmål. Straffesparket ble dømt mot Sergio Ramos etter VAR-gjennomgang.

Nemanja Gudelj så lenge ut til å bli matchvinner for Sevilla med sin scoring i det 68. minutt. Stoppermakker Ramos sto for assist ved den anledningen. Youssef En-Nesyris ordnet ny ledelse sekunder etter 1-1-målet, men det holdt ikke for Sevilla.

Arsenal utnyttet en grov feil hos hjemmelaget til å ta ledelsen i det 14. minutt. Adrien Thomasson slo en fæl støttepasning rett til Saka, som spilte pent fram til Gabriel Jesus. Brasilianeren utfordret og skjøt utagbart i lengste hjørne.

Arsenal hadde flere gode sjanser til å ta tilbake ledelsen, men lyktes ikke med avslutningene. Leandro Trossard hadde en stor mulighet tidlig i 2. omgang etter en frekk dragning i feltet, og høyreback Takehiro Tomiyasu kom til en kjempesjanse i det 66. minutt da han tok et hjørnespark på volley. Det knallharde skuddet gikk rett på Samba.

Samtidig sørget Jordan Tezes utligning fem minutter på overtid for 2-2 til PSV mot Sevilla. Han scoret ved nærmeste stolpe etter at Luuk de Jong nikket et frispark videre til ham.