Menu
Juni Arnekleiv vant fellesstarten på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB

Arnekleiv vant fellesstarten på Sjusjøen – dobbelt norsk

Skiskytteren Juni Arnekleiv var sterkest på fellesstarten over 12,5 kilometer på Sjusjøen søndag. Marthe Kråkstad Johansen ble nummer to.

Av NTB | 12.11.2023 13:19:42

Sport: Arnekleiv hadde en veldig god dag i sporet og med bare én bom kunne hun juble for seier.

Dombås-løperen vant foran lagvenninne Kråkstad Johansen, som overrasket med en sterk 2.-plass i løpet. Hun bommet også bare én gang.

– Det var veldig gøy. Jeg hadde bare bestemt meg for at ingen bak meg skulle få ta meg igjen, så da var det bare å gå, sa Johansen til NRK.

Italienske Lisa Vittozzi vant lørdagens sprint, men greide ikke holde følge med sine norske konkurrenter i sporet søndag. Hun ble nummer tre med feilfri skyting.

– Jeg la merke til at hun hadde dårligere gli enn meg, så jeg passet på å utnytte det i det lettere terrenget, sa Johansen om italieneren.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde grepet om seieren før siste skyting, men med to bom der var hun ute av seierskampen. Fossum-jenta ble lørdag nummer to på sprinten bak Vittozzi.

Tandrevold ble nummer fire i søndagens renn, mens Karoline Knotten endte på plassen bak. Det var sju norske kvinner blant topp ti.

Landslagsløper Ragnhild Femsteinevik måtte stå over sesongstarten på Sjusjøen etter å ha testet positivt på korona tidligere i uken.

Verdenscupen starter i Östersund 25. november. Sesongens store mål for skiskyttereliten er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.

(©NTB)

Flere nyheter: