Menu
En etnisk armensk soldat står vakt ved et flagg i Nagorno-Karabakh i november 2020. Tirsdag startet Aserbajdsjan det de kaller en «antiterroraksjon» i utbryterregionen. Arkivfoto: Sergei Grits / AP / NTB

Armenia anklager Aserbajdsjan for «etnisk rensing» i omstridt provins

Armenia hevder i FN at Aserbajdsjan «utfører etnisk rensing» og begår en «forbrytelse mot menneskeheten» i kampene om utbryterregionen Nagorno-Karabakh.

Av NTB | 21.09.2023 11:32:19

Krig og konflikter: I en tale i FNs menneskerettighetsråd i Genève sier den armenske ambassadøren Andranik Hovhannisyan at landet hans tidligere har advart mot etnisk rensing i Nagorno-Karabakh, der de fleste innbyggerne er etniske armenere, og at denne «nå er i gang».

– Dette er ikke bare en konfliktsituasjon, dette er en forbrytelse mot menneskeheten og bør behandles som sådan, sier han.

Aserbajdsjan innledet tirsdag det landet kalte en antiterroraksjon mot armenske separatister i Nagorno-Karabakh. Etter et døgn med kamper gikk de armenske separatistene med på en våpenhvile.

Regionen er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men siden 1994 har armenske separatister kontrollert deler av området.

(©NTB)

Flere nyheter: