Menu
Et bilde gitt ut av aserbajdsjanske myndigheter viser en aserbajdsjansk politimann som gir mat til en etnisk armensk kvinne i en leir i Khojaly i Nagorno-Karabakh. Foto: Aserbajdsjans innenriksdepartement via AP / NTB

Armenerne i Nagorno-Karabakh sier nødhjelp er på vei

Armenerne i Nagorno-Karabakh sier at vilkårene i våpenhvileavtalen med Aserbajdsjan nå gjennomføres: Nødhjelp er på vei og sårede evakueres.

Av NTB | 23.09.2023 19:22:18

Krig og konflikter: Lederne for de etnisk armenske innbyggerne i Nagorno-Karabakh-regionen i Aserbajdsjan hadde lørdag en ny runde med samtaler med aserbajdsjanske myndigheter. Den armenske militsen i regionen ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep.

Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området. Tysklands statsminister Olaf Scholz ba fredag om sikkerhetsgarantier for innbyggerne, nå som myndighetene i Baku har tatt kontrollen.

I en uttalelse lørdag sier de armenske separatistene at det pågår politiske konsultasjoner om regionens framtid. Det bor 120.000 armenere der.

I uttalelsen sier armenerne at vilkårene i våpenhvileavtalen med Aserbajdsjan nå gjennomføres, noe som innebærer at nødhjelp er på vei og sårede evakueres. Etter det som i praksis har vært en flere måneder lang aserbajdsjansk blokade, var en kolonne lastebiler med nødhjelp fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) på vei lørdag.

Den aserbajdsjanske utenriksministeren Jeyhun Bayramov lovet i en tale i FN lørdag å behandle den armenske befolkningen i området som likeverdige borgere.

Regionen er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men siden 1994 har armenske separatister kontrollert deler av området.

(©NTB)

Flere nyheter: