Menu
Russlands president Vladimir Putin taler på et toppmøte i Bisjkek i Kirgisistan. Foto: Pavel Bednyakov / Sputnik / AP NTB

Putin mener Nagorno-Karabakh-konflikten kan løses med mekling

Russlands president Vladimir Putin mener at konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan kan løses gjennom mekling.

Av NTB | 13.10.2023 16:22:31

Krig og konflikter: Under et besøk i Kirgisistan sa han at han trodde en fredsavtale mellom de to landene er oppnåelig om begge parter viser godvilje. Han tonet ned utfordringene ved å finne en løsning på grensekonflikten.

Putin, som deltar på et toppmøte i Bisjkek, har tidligere tatt til orde for fredssamtaler mellom de to landene i Moskva.

– Med velvilje fra begge sider kan alt gjøres, sa Putin som er på sitt første besøk i utlandet siden invasjonen av Ukraina i fjor vår, med unntak av besøk i russiskkontrollerte områder i Ukraina.

Aserbajdsjan gjenerobret i forrige måned den armenske eksklaven Nagorno-Karabakh i en lynoffensiv, som utløste en masseflukt av størsteparten av de 120.000 armenerne som bodde i området.

Putin sa torsdag også at Israels blokade av Gaza er uakseptabel, og han sammenlignet blokaden med Nazi-Tysklands beleiring av Leningrad under annen verdenskrig.

Han sa at Israel ble utsatt for et angrep som var uten sidestykke i sin ondskap, og har rett til å forsvare seg, men at en bakkeoffensiv mot Gaza ville føre til et helt uakseptabelt antall sivile ofre.

(©NTB)

Flere nyheter: