Menu
Magnus Carlsen under Norway Chess 2024 som holdes i Finansparken i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

Armageddon-tap for frustrert Carlsen i toppkampen mot Nakamura

Magnus Carlsen røk på tid og tapte i armageddon for en godt spillende Hikaru Nakamura i sjakkturneringen Norway Chess mandag.

Av NTB | 03.06.2024 19:13:10

Sport: Det ble ingen vinner i det klassiske partiet mellom Carlsen og Nakamura i Stavanger. Dermed måtte det armageddon-spill til for å avgjøre den endelige poengfordelingen i duellen.

Der spilte Nakamura raskt og sikkert innledningsvis og la et kraftig press på Carlsens svarte brikker. Den norske stjernen trengte samtidig kun remis for å sikre seg det halvpoenget som var på spill.

Amerikaneren trakk til slutt det lengste strået fordi Carlsens tid gikk ut. På det tidspunktet hadde Carlsen langt på vei snudd det som liknet en tapt stilling i armageddon-partiet.

Nakamura var heller ikke overlykkelig.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om armageddon. Det er de klassiske partiene jeg er opptatt av. Når det gjelder disse halvpoengene er jeg ikke opptatt av hvem som får den, sa Nakamura til TV 2 etterpå.

I Norway Chess er det tre poeng for seier og ett for remis. Ved remis spilles armageddon om ytterligere et halvt poeng.

I det klassiske partiet forut for armageddon-avgjørelsen var aldri noen av spillerne i særlig mye trøbbel. Allerede etter åpningen antydet Nakamura at det kom til å bli tøft å vinne.

– Magnus har bestemt seg for å spille noe kjedelig og solid, i stedet for aggressivt. Jeg er ikke så begeistret for det. Jeg trenger å vinne denne kampen, sa han i skrifteboksen i Stavanger.

Spillerne i Norway Chess møter hverandre to ganger hver i turneringen, som avsluttes 7. juni.

Da tapet var et faktum viste Carlsen med all tydelighet at han var frustrert.

Nakamura-seieren mandag betyr at turneringsleder Carlsen står med 13 poeng etter sju runder i turneringen på hjemmebane. Nakamura er bare halvpoenget bak.

(©NTB)