Menu
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Årets dyreste strøm i dag

Mellom klokken 17 og 18 i kveld må du betal 389 øre per kilowattime for strømmen, medregnet nettleie og avgifter. Det er den dyreste strømmen i hele år.

Av Egil M Solberg | 30.11.2023 09:43:49

Strømkrise-kommentar: Siden våren 2021 har utenlandskablene skapt høye strømpriser på Sør-Vestlandet. Satsingen på vindkraft i Europa gjør at etterspørselen etter strøm via kablene fra vår del av landet øker dramatisk. Med prinsippet pris etter etterspørsel, straffes innbyggere og næringsliv i denne delen av landet.

Når det nå er kaldt og det samtidig er lite vind, får vi en ekstremsituasjon med høye strømpriser.

Gasslagrene i Europa er gode, og dermed kan ikke politikerne lenger skylde på krigen i Ukraina. Situasjonen vi opplever nå er akkurat den samme som vi ble utsatt for ved etableringen av utenlandskablene til Tyskland og England i 2021.

Det har vært debatter og løfter med flere utredinger og kommisjoner oppnevnt, uten at noe skjer. Prisnivået ble lavt like før valget og dermed tok kritikken «en pause».

Da vi i høst igjen fikk se enorme forskjeller i strømprisene med mange ganger høyere priser i NO, Sør-Vestlandet, ble det igjen tatt et initiativ med ordførere fra regionen. Dette ble møtt av Regjeringen med en historiefortelling om alle de «fantastiske» grepene regjeringen hadde gjort, – og ingenting skjer.

Hovedårsaken til at regjeringspartiene gjorde et svært dårlig valg tidligere i år, var nettopp håndteringen av strømkrisen. Har de ikke lært noe som helst? Fortsetter de slik, blir det spennende å se hvor lave meningsmålinger partiene får ved valget i 2025.

Flere nyheter: