Menu
Zaineb Al-Samarai ble valgt som ny idrettspresident under Idrettstinget i Norges idrettsforbund Bergen.Foto: Geir Olsen / NTB

Årets brobyggerpris går til tre personer

Årets brobyggerpris er tildelt Idrettspresident Zaineb Al-Samarai og skuespillerne Cengiz Al og Ahad Raza Mir.

Av NTB | 01.08.2023 08:03:41

Kuriosa og kjendiser: – Juryen har spesielt lagt merke til Zaineb Al-Samarais verdifulle og målrettede kamp for å bekjempe rasisme i idretten og motivere flere minoritetskvinner og barn og ungdommer med minoritetsbakgrunn til å satse på idretten, skriver 14. augustkomiteen i en pressemelding.

Al-Samarai ble valgt til president for Norges idrettsforbund 4. juni i år. Hun er landets første idrettspresident med minoritetsbakgrunn. Som sjuåring flyktet hun og familien til Norge fra Irak.

Skuespiller Cengiz Al er mest kjent fra NRK-serien «Skam» og nyinnspillingen av filmen «Tre nøtter til Askepott».

– Al har vist at ens bakgrunn ikke er en hindring for ens muligheter. Han har vært en banebryter for de som kommer etter han og har vist oss hvor mye vi har til felles, uansett alder, kjønn, legning og livssyn, skriver komiteen.

Komiteen har også gitt årets brobyggerpris til den canadiskpakistanske skuespilleren Ahad Raza Mir. Han er kjent fra blant annet Netflix-serien «Resident Evil» og «Hum Tum».

– Mir er en unik og særegen skuespiller. Han er en hardtarbeidende artist som har kjærlighet for Pakistan og dermed setter han Pakistan på kartet i dramaer og filmer over hele verden, står det i juryens begrunnelse.

Brobyggerprisen deles ut av 14. august-komiteen i forbindelse med Pakistans nasjonaldag, som er 14. august.

(©NTB)

Flere nyheter: