Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Apotekene ga gå tom for enkelte varer

Mange varer til apotekene fraktes med PostNord. Selskapet er lammet av streik og kan ikke lenger levere varer til apotekene. Det kan bli alvorlig.

Av Egil M Solberg | 19.04.2023 21:03:43

Storstreiken: Mandag ble 25 000 medlemmer i LO og YS ble tatt ut i streik. Tirsdag bekreftet PostNord at de hadde sendt ut permitteringsvarsel til nesten alle sine ansatte, med virkning fra fredag.

Det betyr at foretakets kjernevirksomhet blir fullstendig rammet. Til DinSide bekrefter Boots Apotek og Farmasiet.no at de vil bli påvirket av permitteringen.

– Mye av transporten av varer, både legemidler og andre produkter, ut til Boots Apotek går med PostNord, så Boots Apotek vil bli vesentlig påvirket hvis streiken trappes opp og PostNord tas ut i streik fra fredag, forklarer Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots Apotek, til DinSide.

– For Farmasiet er den største konsekvensen av streiken levering av varer ut til noen av kundene, da PostNord har varslet permittering av alle sine ansatte i tillegg til de som blir tatt ut i streik, forteller Hanne Kjærnes, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Farmasiet, til DinSide.

Flere nyheter: