Menu
Amerikanske soldater står vakt ved flyplassen i Kabul rett før terrorangrepet skjedde i august 2021. Arkivfoto: Det amerikanske forsvarsdepartementet / AP / NTB

AP: Taliban har drept hjernen bak terrorangrepet ved Kabul-flyplassen i 2021

Taliban har drept lederen av IS-grupperingen som sto bak terrorangrepet ved Kabul-flyplassen i august 2021, melder nyhetsbyrået AP.

Av NTB | 26.04.2023 00:04:12

Kriminalitet og rettsvesen: Tretten amerikanske soldater og 170 afghanere ble drept i et bombeangrep mot folkemengdene som ventet ved flyplassen i Kabul i august 2021, der militærfly fikk mer enn 120.000 mennesker ut av landet på få dager.

Det var faren til en av de drepte soldatene som først fortalte til AP at IS-lederen er død, skriver nyhetsbyrået, etter å ha fått opplysningen under en brifing med amerikanske tjenestepersoner. Siden har AP fått informasjonen bekreftet av tre tjenestepersoner som uttalte seg anonymt, skriver de.

IS-lederen, hvis identitet ikke er offentliggjort, ble drept sør i Afghanistan i begynnelsen av april, ifølge opplysningene. Det skjedde da Taliban utførte en rekke raid mot IS-grupperingen i landet. Taliban var på det tidspunktet ikke klar over identiteten til personen de hadde drept, skriver AP.

(©NTB)

Flere nyheter: