Menu
Folk holder hendene i været mens de evakueres ut fra kjøpesenteret i Allen i Texas, der en mann åpnet ild og drepte flere lørdag. Politiet tror gjerningsmannen kan ha vært høyreekstrem, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: LM Otero / AP / NTB

AP: Etterforskerne undersøker mulig rasistisk motiv bak masseskyting i Texas

Etterforskere undersøker om gjerningsmannen i masseskytingen Texas lørdag, der minst åtte personer ble drept, var høyreekstrem, melder AP.

Av NTB | 08.05.2023 01:44:16

Kriminalitet og rettsvesen: Minst ni personer – blant dem gjerningsmannen – ble drept i skyteepisoden. Skytingen skjedde på et populært kjøpesenter i Dallas-forstaden Allen.

Sentralt i etterforskningen er sosiale medier-kontoer som antas å tilhøre den 33 år gamle gjerningsmannen, der det er publisert flere innlegg av nynazistisk og rasistisk karakter, opplyser en politikilde til nyhetsbyrået. Det understrekes at etterforskningen er i en tidlig fase.

Ifølge kilden hadde gjerningsmannen, som ble drept av politiet, en påsydd lapp der det sto «RWDS», en forkortelse for frasen «Right Wing Death Squad», som er populært blant høyreekstremister.

I tillegg til å undersøke innleggene i sosiale medier, har etterforskere snakket med familie og folk som kjente gjerningsmannen, for å kartlegge hans ideologi.

(©NTB)

Flere nyheter: