Menu
Antidoping Norges styreleder Rune Andersen reagerer sterkt på at idrettsstyret vil flytte på ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Antidoping Norge hardt ut mot forslag fra idrettsstyret: – Vil sette troverdigheten på spill

Det er full splid mellom Antidoping Norge og styret i Norges idrettsforbund om hvem som skal ha ansvaret for å dømme og styre ankebehandlinger i dopingsaker.

Av NTB | 29.05.2023 12:08:57

Sport: Partene har hatt flere møter om temaet, men er svært uenige om prosessen og veien videre. Det skriver VG.

Idrettsstyret foreslår å overføre ansvaret for doms- og appellorganet fra Norges idrettsforbund (NIF) til Antidoping Norge (ADNO). Forslaget skal stemmes over på tinget i Bergen kommende helg.

Det vil være en helt feil retning å gå, mener ADNOs styreleder Rune Andersen.

– Dette vil sette troverdigheten til norsk idrett på spill. Både internasjonalt og nasjonalt, sier han til VG.

Andersen, som har bred erfaring fra antidopingarbeid gjennom mange tiår, mener det åpenbart skal være et skille mellom dem som kontrollerer og dømmer.

NIF viser til regelverket hos Verdens antidopingbyrå (Wada) når de mener det er ADNO som skal ha ansvaret for doms- og appellorganet i norske dopingsaker. Andersen er ikke enig i den tolkningen.

Den tidligere Wada-direktøren stusser også over at saken skal opp på idrettstinget, når Kulturdepartementet jobber med en ny antidopinglov.

NIFs visepresident Vibecke Sørensen kommenterer Andersens utspill slik i en epost til VG:

– Jeg deler ikke den oppfatningen. NIF arbeider for å etablere en rolle- og ansvarsdeling som er i samsvar med Wadas regelverk og de forpliktelser Antidoping Norge og NIF har.

(©NTB)