Menu
Vrakdeler fra ubåten Titan er hentet opp på land ved St. John's på Newfoundland. Fem personer mistet livet da ubåten imploderte under en ekspedisjon til Titanic-vraket. Foto: Paul Daly / The Canadian Press / AP / NTB

Antatte levninger funnet i vrakrester fra forlist ubåt

Rester av ubåten som imploderte ved vraket av Titanic, er hentet opp på land. Tjenestemenn sier det er funnet «antatte levninger etter mennesker».

Av NTB | 29.06.2023 00:18:57

Ulykker og naturkatastrofer: Bilder tatt ved kystvaktens havn i St. John’s på canadiske Newfoundland viser at vrakrester blir losset fra et skip som har deltatt i bergingsarbeidet.

– Medisinske eksperter fra USA vil utføre en formell analyse av det som antas å være menneskelige levninger og som møysommelig er hentet opp, sier den amerikanske kystvakten i en uttalelse etter lossingen av vrakrestene.

Fem personer døde da ubåten imploderte og kollapset på rundt 3800 meters dyp for en drøy uke siden.

Både USAs kystvakt og Canadas havarikommisjon har startet etterforskning av ulykken. Den har ført til kritikk av mangelen på reguleringer av slike ekspedisjoner.

Den amerikanske kystvakten ledet leteaksjonen etter Titan, som utviklet seg til en omfattende internasjonal innsats som trolig kostet mange millioner dollar.

Letingen ble innledet 18. juni og avsluttet da det ble funnet vrakdeler fem dager senere. De lå rundt 500 meter fra vraket av Titanic.

(©NTB)

Flere nyheter: