Menu
Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen. Nå er en tidligere Vegvesenet-ansatt tiltalt for å ha løyet om kjøringen til Tom Hagen på forsvinningsdagen. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Ansatt i Vegvesenet tiltalt for å ha løyet om Tom Hagens kjøring

En Vegvesenet-ansatt er tiltalt for å ha løyet om hvor langt Tom Hagen kjørte da Anne-Elisabeth Hagen ble borte. Han skal også ha løyet i flere andre saker.

Av NTB | 19.09.2023 10:12:21

Kriminalitet og rettsvesen: Tom Hagen har forklart at han kjørte på jobb på morgenen 31. oktober 2018, før han kjørte hjem på formiddagen for å se til kona da hun ikke svarte på telefonen. Der fant han et trusselbrev der gjerningspersonene krevde løsepenger.

Hagen ringte deretter til politiet og møtte dem på en Shell-stasjon i nærheten. Den totale kjøringen tilsvarer en distanse på 10–12 kilometer, skriver TV 2.

Politiet ba Vegvesenet om å hente ut tekniske data fra Hagens Citroën Picasso for å finne ut hvor langt den hadde kjørt denne dagen. Den ansatte i Statens vegvesen sin undersøkelsesgruppe leverte to rapporter den 12. november og 19. desember 2018. Ved hjelp av et avlesningsverktøy mente den ansatte å kunne slå fast at bilen hadde tilbakelagt en distanse på 89 kilometer den dagen Hagens kone ble borte.

Nå er den tidligere Vegvesenet-ansatte mannen tiltalt for å ha løyet. Ifølge tiltalen hadde ikke den ansatte i Vegvesenet mulighet til å vite hvor langt Hagens bil hadde kjørt på forsvinningsdagen, og at han endret en utlesningsrapport fra bilen slik at det så ut som bilen hadde kjørt 89 kilometer.

TV 2 skriver at mannen også er tiltalt for å ha forklart seg uriktig i saken om drapet på Janne Jemtland, der han blant annet jobbet med å kartlegge bevegelsene til domfeltes bil.

Han er også tiltalt for å ha manipulert fartsdata i tolv trafikkulykker der minst tre av ulykkene har hatt dødelig utfall.

Det er ikke kjent hva som kan ha vært motivet bak manipuleringen av rapportene. Forsvareren til mannen vil ikke kommentere saken overfor TV 2.

(©NTB)

Flere nyheter: