Menu
Andreas Leknessund fortsetter Giro d'Italia i den rosa ledertrøya. Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse via AP / NTB

Andreas Leknessund fortsetter Giroen i rosa – Mads Pedersen vant i Napoli

Andreas Leknessund fikk en kontrollert reise i hovedfeltet på torsdagens etappe i Giro d'Italia. Dermed er han klar for nok en dag i den rosa ledertrøya.

Av NTB | 11.05.2023 17:14:24

Sport: Nordmannen fortsetter å imponere i rittet og tangerer legendariske Knut Knudsen når han fredag sykler sin tredje Giro-etappe som sammenlagtleder.

Knudsen var inntil i år den eneste nordmannen som har ledet det prestisjetunge treukersrittet.

Leknessund og DSM-laget satt godt posisjonert i hovedfeltet og kunne kontrollere inn til forlenget ledelse for den 23 år gamle tromsøværingen.

Etappen endte med at et brudd ble kjørt inn bare et par hundre meter før mål, og dansken Mads Pedersen vant i spurten.

De fem rytterne var foruten De Marchi (Jayco) og Clarke (Israel PT) Alexandre Delettre (Cofidis), Francesco Gavazzi (Eolo-Kometa) og Charlie Quarterman (Corratec-Selle), og de opparbeidet seg på det meste en luke på om lag 5.30 minutter til hovedfeltet.

67,5 kilometer før mål rykket veteranene Clarke og De Marchi (begge 36 år) i en motbakke, og forfølgerne måtte gi slipp. På dette tidspunktet var luken til hovedfeltet på to og et halvt minutt.

Hovedfeltet så ut til å ha god kontroll og spiste raskt sekunder mot slutten. Det ble imidlertid spennende på slutten.

Lørdagens etappe beskrives som en mulig bruddetappe med tøffe kneiker mot slutten. Dessuten venter en tempoetappe på søndag, der blant andre Giro-favoritten Remco Evenepoel er et sterkt kort. Det er dermed lite sannsynlig at Leknessund vil beholde den rosa trøya gjennom uken.

Han leder med 28 sekunder til Evenepoel etter seks etapper.

Rittet i Italia består av 21 etapper og avsluttes i hovedstaden Roma 28. mai.

På den 162 kilometer lange og kuperte etappen med start og målgang i Napoli, var det etter hvert en kvintett som valgte å gå i solobrudd.

Fredagens etappe blir en tøff test for Leknessund og hans forsøk på å beholde sammenlagtledelsen. Rytterne skal ut på en fjelletappe på totalt 218 kilometer fra Capua og sørover til Gran Sasso.

(©NTB)