Menu
Anders Mol og Christian Sørum. Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum røk ut av sandvolleyball-EM – tapte kvartfinalen for nederlandsk duo

Anders Mol og Christian Sørum måtte gi tapt mot nederlandske Leon Luini og Yorick de Groot i kvartfinalen i sandvolleyball-EM i Wien lørdag.

Av NTB | 05.08.2023 20:14:44

Sport: Dermed får ikke nordmennene anledning til å ta tilbake EM-tronen. De tapte kampen med settsifrene 21-16, 14-21, 11-15.

Mol og Sørum hadde god kontroll på sine motstandere i det første settet, men nederlenderne våknet skikkelig slo hardt tilbake i sett nummer to.

Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje og avgjørende sett der det er første lag til 15 poeng. Der fikk nederlenderne en kjempestart og tvang Mol og Sørum til å ta timeout på stillingen 7-3.

Det hjalp for det norske laget da de reduserte til 7-8, men deretter var Luini og De Groot best.

Mol og Sørum var på revansjtokt etter at de i fjor ble vippet ned fra EM-tronen av nettopp Åhman og Hellvig. Før det hadde radarparet blitt europamestere fire år på rad.

Sist søndag tok nordmennene sin tredje verdenstourtittel for året.

– Vi går for gull i Wien. Selv om det ble en tøff turnering med mange tette kamper i Montréal, så fikk vi verdifull kamptrening, og seieren der gir fin selvtillit inn mot EM. Vi er alltid optimister, sa Anders Mol før torsdagens åpningskamp.

(©NTB)