Menu
Anders Mol og Christian Sørum vant semifinalen i verdenstourfinalen i Qatar. Foto: Lise Åserud / NTB

Anders Mol og Christian Sørum klare for finale i Qatar – ny duell mot svensk stjerneduo

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å briljere i verdenstourfinalen i Qatar. I semifinalen ble Brasil-duoen George og Andre slått 2-1.

Av NTB | 09.12.2023 15:20:42

Sport: I finalen klokken 19 venter den svenske duoen David Åhman og Jonatan Hellvig, som tidligere lørdag snudde til seier mot hjemmehåpene Cherif Younousse og Ahmed Tijan i den andre semifinalen.

Mol og Sørum ledet på et tidspunkt 7-4 tidlig i åpningssettet, men brasilianerne utlignet etter tre raske poeng. Derfra fulgte duoene hverandre tett, men en sterk norsk sluttspurt sørget for 1-0 i sett etter en strålende blokk fra Mol på tampen av settet.

– Der er butikken stengt. Han får ikke handle der Andre, og han må gå hjem igjen. De har en enestående egenskap til å plukke hjem jevne sett, skrøt Viaplay-kommentator Vegard Høidalen.

I likhet med det første settet bød det påfølgende på en jevn batalje, men brasilianerne viste muskler og utlignet. I det tredje og avgjørende settet var nordmennene sterkest.

Mol og Sørum har briljert på sanden i Qatar denne uken. I de innledende kampene onsdag og torsdag gjorde den norske duoen rent bord med fire av fire seirer. Én av triumfene kom mot nettopp Åhmann og Helvig, som tidligere i år tok sin annet strake EM-gull.

Totalt deles det ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget, og det kan bli norsk.

Til sommeren stiller Mol og Sørum som tittelforsvarer i OL i Paris.

(©NTB)