Menu
Real Madrid-trener Carlo Ancelotti føler seg feiltolket etter å ha uttalt seg om det utvidede klubb-VM. Foto: Dave Shopland / AP / NTB

Ancelotti føler seg feiltolket – Real Madrid dropper ikke klubb-VM

Carlo Ancelotti mener uttalelsene hans om klubb-VM ble framstilt helt annerledes enn han hadde tenkt. Real Madrid står fast ved at klubben skal delta.

Av NTB | 10.06.2024 15:43:10

Sport: Det var i et intervju med Il Giornale at Ancelotti tilsynelatende ga inntrykk av at verken han eller Real Madrid ønsker å spille Fifa-turneringen i 2025.

Utspillet ble slått stort opp i Spania og internasjonale medier. Noen timer senere rykket Ancelotti ut for å nyansere bildet.

– Mine ord om klubb-VM ble ikke tolket på den måten jeg hadde tenkt. Å avvise muligheten til å spille en turnering kan ikke være lenger unna min interesse. Dette er en turnering som gir Real Madrid en flott mulighet til å kjempe videre om flere titler, skriver italieneren i et innlegg på X.

– Det har ikke på noe tidspunkt blitt stilt spørsmål ved klubbens deltakelse i det nye klubb-VM. Vi vil møte turneringen med stolthet og den største entusiasme, skriver den nybakte Champions League-vinneren på eget nettsted.

Fifas beslutning om å utvide klubb-VM har skapt sterke reaksjoner blant ulike spiller- og klubbforeninger. Dette var blant det Ancelotti ble sitert på:

– Én enkelt Real Madrid-kamp genererer 20 millioner euro. Det er det Fifa vil gi oss for hele turneringen. I likhet med oss vil flere klubber avslå invitasjonen om å delta. Fifa glemmer at ingen vil delta.

Den europeiske klubbsammenslutningen (ECA) er foreningen som forhandler med Fifa om de økonomiske premissene for deltakelse. Real Madrid er én av to klubber som fortsatt jobber for å realisere planene om en europeisk superliga, og storklubben fra Spania er derfor ikke en del av ECA.

Real Madrid har også sett seg nødt til å reagere på oppslagene.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) er under økende press for å ta tak i det stadig flere mener er en altfor stor kampbelastning for spillerne. Den engelske spillerforeningen (PFA) advarte i slutten av mai om at streik kan bli brukt som virkemiddel i kampen for lettelser i det stadig tettere kampprogrammet i internasjonal fotball.

(©NTB)