Menu
Amerikanske myndigheter forsøker å redde den kriserammede banken First Republic. Foto: Steven Senne / AP / NTB

Amerikanske myndigheter forsøker å redde First Republic

Myndighetene i USA har kontaktet flere finansinstitusjoner og loddet interessen deres for å kjøpe seg inn i den pressede banken First Republic, ifølge AFP.

Av NTB | 30.04.2023 00:44:11

Økonomi og næringsliv: First Republic har siden bankkonkursene i USA i mars vært på sammenbruddets rand, men har ikke klart å komme med en brukbar redningsplan. Mandag kunngjorde banken at de hadde tapt mer enn 100 milliarder dollar i innskudd i første kvartal, noe som fikk aksjene til å stupe.

Denne uken har det amerikanske finansdepartementet henvendt seg til seks banker for å finne ut om det er interesse for å kjøpe seg inn i First Republic, ifølge det en kilde opplyser til AFP. Trolig vil fire av disse legge inn bud, sier kilden.

First Republic har ikke villet kommentere saken.

Tidligere lørdag meldte nyhetsbyrået Bloomberg at amerikanske myndigheters innskuddsforsikringsselskap (FDIC) har bedt bankene som er interessert i å kjøpe First Republic om å komme med endelige bud innen søndag.

Dersom den ikke reddes, kan First Republic bli den nest største banken til å kollapse i amerikansk historie (utenom investeringsbanker), etter Washington Mutuals, som kollapset i 2008.

(©NTB)

Flere nyheter: