Menu
Natos militære øverstkommanderende (SACEUR) Christopher Cavoli advarer Kongressen om at Ukraina trenger militærstøtte raskt for å unngå et stort russisk overtak i artillerikapasitet. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB

Amerikansk general: Russlands artilleri-overtak snart oppe i ti til en

Natos militære øverstkommanderende sier Ukraina snart bare vil ha en tidel av Russlands artillerikapasitet hvis ikke Kongressen snart sier ja til ny støtte.

Av NTB | 10.04.2024 19:43:04

Krig og konflikter: General Christopher Cavoli orienterte Kongressen i Washington onsdag sammen med viseforsvarsminister Celeste Wallander.

Ukraina har vært nødt til å rasjonere ammunisjonen kraftig etter at USA i praksis stanset den militære støtten. Den republikanske lederen i Representantene hus, Mike Johnson, har så langt blokkert behandlingen av en militær støttepakke på 60 milliarder dollar til landet.

– Den russiske siden skyter nå fem ganger så mye som dem. Russerne er altså i stand til å skyte fem ganger så mange granater mot dem som ukrainerne kan skyte tilbake. Det vil endres til ti til en i løpet av noen uker, sa Cavoli.

– Vi snakker ikke om måneder. Vi snakker ikke om hypotetiske forhold, la han til.

(©NTB)