Menu
Dette var virkelig en brutal tilbakemelding, svarer Hadia Tajik (Ap). Foto: Terje Bendiksby / NTB

Alle partiene må ta ansvar mener Rogaland Ap

Åtte av ti spurte bedriftsledere i Rogaland har aldri hatt lavere tillit til at Rogalandsbenken jobber til det beste for næringslivet. – Det har ikke bare Ap ansvaret for, påpeker Rogaland Ap.

Av Egil M Solberg | 05.01.2023 12:10:20

Politikk: Arbeiderpartiet i Rogaland presiserer i en melding til Radio Haugaland i dag at det ikke alene er Arbeiderpartiet i Rogaland som har ansvar for de dårlige tilbakemeldingene fra næringslivet i fylket.

– Rogalandsbenken er en betegnelse for samtlige stortingsrepresentanter fra Rogaland fra alle partier. Alle de folkevalgte som sitter på Stortinget for Rogaland – uansett parti – utgjør altså til sammen det som kalles Rogalandsbenken, blir det understreket i henvendelsen fra gruppeleder Lin Veronica Jacobsen i Rogaland Ap.

Over halvparten (51 prosent) rapporterer om synkende tillit til stortingspolitikerne fra Rogaland siden stortingsvalget i 2021. Det viser en undersøkelse blant 600 bedriftsledere i perioden 1. til 15. desember i regi av NHO Rogaland og Sparebank 1 SR-Bank.

Sveinung Stensland (H) fra Haugesund er for tiden fungerende leder på Rogalandsbenken. Han legger hovedansvaret på regjeringspartiene.

– Når de som vi er valgt til å representere, sier de ikke blir lyttet til, så er det sånn det er. Det stemmer jo, sier han til Aftenbladet.

– Jeg hører selv at det er svært vanskelig å få svar fra representanter fra regjeringspartiene. Opposisjonen kunne sikkert gjort mer, men vi har en regjering som ikke helt skjønner hva eller hvem den er til for. Ting kommer ikke Rogaland til gode av seg selv. Det krever målrettet jobbing over tid, sier han.

Stensland er også nådeløs i sin kritikk av regjeringen.

– Ikke en eneste gang har jeg blitt møtt med noe annet enn en kald skulder når jeg har stilt spørsmål eller tatt initiativ i Stortinget, sier han.

– Rogaland har folk på innsiden, men næringslivet føler seg likevel ikke sett. Nå er Høyre ribbet for makt i Stortinget, men vi må nok bli mer aggressive i opposisjon. For bedriftslederne har jo rett. Vi leverer ikke, sier han.

Flere nyheter: