Menu
I dette bildet fra Telegram-kanalen Ivanovo Novosti er det synlige flammer fra transportflyet. Foto: Ivanovo Novosti Telegram Channel via AP / NTB

Alle omkom da militært transportfly styrtet i Russland

Et militært transportfly med 15 personer om bord styrtet tirsdag i den russiske regionen Ivanovo, nordøst for Moskva, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Av NTB | 12.03.2024 20:27:38

Ulykker og naturkatastrofer: Departementet opplyser at det er et Iljusjin Il-76 transportfly som har styrtet. Det var sju passasjerer og en besetning på åtte om bord.

Det var en stor eksplosjon da flyet traff bakken, og alle om bord omkom, opplyser departementet ifølge det statlige nyhetsbyrået Interfax.

Ulykken skjedde etter at en av flyets motorer begynte å brenne, ifølge forsvarsdepartementet. Flyet har fire jetmotorer. Årsaken til ulykken er ennå ikke fastslått, men myndighetene sier de mistenker teknisk svikt.

Flere videoer og bilder av et fly som faller, er delt i sosiale medier.

Det er andre gang i år at et fly av denne typen styrter i Russland. I januar gikk et Il-76-fly i bakken i Belgorod fylke nær grensa til Ukraina, ifølge Russland etter å ha blitt truffet av en rakett avfyrt fra ukrainsk side av grensa. Ifølge russiske myndigheter hadde transportflyet 65 ukrainske krigsfanger om bord, men de har ikke lagt fram bevis for dette.

Ukraina har ikke bekreftet at de skjøt ned flyet og har bestridt Moskvas påstand om hvem som var om bord og hva som skjedde.

Flere nyheter: