Menu
Mandag møtte en mor, far, storebror og familiens nabo i Hordaland tingrett i en omfattende overgrepssak. Beate Hamre er en av bistandsadvokatene i saken. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Alle nekter straffskyld i grov overgrepssak i Hordaland tingrett

To foreldre, en storebror og en nabo nektet straffskyld for grove overgrep mot barn da rettssaken startet mandag.

Av NTB | 28.08.2023 10:14:29

Kriminalitet og rettsvesen: Tre barn er fornærmede i saken. Etter at tiltalebeslutningen ble lest opp i Hordaland tingrett, nektet alle de fire tiltalte straffskyld, skriver Bergens Tidende.

Det er satt av ti uker til rettssaken. To av ofrene er søsken og barna til en kvinne i 40-årene og en mann i 50-årene, som begge er tiltalt for overgrep fra barna var under ti år gamle og over periode på flere år.

Også parets eldste sønn, som er i slutten av 20-årene, er tiltalt for å ha begått overgrep mot søsknene sine fra de var svært små.

En nabo av foreldreparet i 30-årene er også tiltalt for å ha voldtatt naboens datter og sin egen sønn da de begge var under ti år gamle. Han er også tiltalt for å ha framstilt overgrepsbilder av de to barna.

I politiavhør har barna forklart om svært alvorlige overgrepshandlinger.

På forhånd var det kjent at de tiltalte ikke ville erklære seg skyldige etter tiltalen.

Forsvarer Kai-Inge Gavle gjorde retten oppmerksom på at bilder av de fire ble delt på nett mandag.

– Uthenging er veldig alvorlig. Min klient står i sitt livs kamp. Hvis det går som vi håper og tror, vil han bli renvasket. Da er det kjempebelastende å bli uthengt på denne måten, sier Gavle, som representerer nabomannen.

(©NTB)

Flere nyheter: