Menu
Alessandra på scenen i lørdagens finale. Foto: Heiko Junge / NTB

Alessandra i Eurovision: – En stor drøm er oppfylt

Som artist nummer 20 sto Alessandra Mele på scenen i Eurovision-finalen i Liverpool kveld. – Nå er jobben gjort og en stor drøm er oppfylt, sier hun.

Av NTB | 13.05.2023 23:24:37

Kuriosa og kjendiser: Alessandra Mele framfører «Queen of Kings», som hun har skrevet sammen med Henning Olerud, Stanley Ferdinandez og Linda Dale.

– Wow! For en syk opplevelse. Nå er jobben gjort, og en stor drøm er oppfylt. Nå gleder jeg meg til å feire med teamet, hvile litt, før eventyret fortsetter, sier hun via NRKs pressekontakter.

– Alessandra er en superstjerne av internasjonalt kaliber. Det beviste hun så til de grader under kveldens Eurovision-finale. Veldig stolt av Queen Alessandra og hele det norske teamet, sier Stig Karlsen, NRKs delegasjonsleder.

– Det er denne «whistlenoten» som vi har vært så redde for, men nå satt den. Jeg er utrolig stolt av det hun gjorde i kveld. Veldig bra, fortsetter han.

«Whistlenote» er betegnelsen på toner som ligger høyt i det menneskelige registeret, over falsett. Alessandra har en slik på et sted i låten.

– Når det gjelder som mest, leverer hun som best. Dette var «godkjent-pluss», Alessandra. Dette likte vi, sier han til NTB.

Alle artistene har nå vært på scenen i Echo Arena – og avstemningen pågår.

Sveriges Loreen er den store favoritten i lørdagens finale. Hun var artist nummer ni på scenen. Alessandra ligger i skrivende stund på sjetteplass i den samlede oversikten over spillselskapenes odds for finalen.

– Endelig satt det, sier reporter Johan Patrick Bredesen i bloggen ESC Norge til NTB.

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, var også storfornøyd.

(©NTB)

Flere nyheter: