Menu
Foto: Berit Roald / NTB

Alban-liga avslørt på Husnes

Det var seks personer i 20-40-årene fra Albania som ble pågrepet i væpnet aksjon natt til torsdag. Politiet mener de har innført enorme mengder narkotika og at de tilhører en Albansk kriminell liga.

Av tomas | 14.04.2023 15:10:56

Kriminalitet og rettsvesen: Det var natt til torsdag væpnet politi slo til på en eller flere adresser på Husnes. Her pågrep de fem menn og en kvinne i 20-40-årsalderen som de mistenker har stått bak innførsel av enorme mengder narkotika, skriver Bergensavisen.

Alle de seks personene kommer fra Albania og politiet mener de tilhører en organisert kriminell gruppe. Samtlige er siktet for grov narkotikaovertredelse, noe som har en strafferamme på mellom 10- og 21-års fengsel.

Bergensavisen (BA) har vært i kontakt med flere i lokalsamfunnet på Husnes som er overrasket over den store aksjonen. Det er et lite rusmiljø i kommunen, et hotell og noen campinghytter. Hvorfor en antatt liga befant seg akkurat her da politiet slo til, har forbauset mange kvinnheringer.

De siktede blir i dag fremstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. De har ikke forklart seg for politiet og har heller ikke tatt stilling til straffskyld.

Flere nyheter: