Menu
Trener Gjert Ingebrigtsen under friidrettsstevnet Trond Mohn Games på Fana stadion i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Aftenposten: Tre av Ingebrigtsen-brødrene klager på politiets henleggelse

Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene til flere av de andre. Tre av barna klager på henleggelsen.

Av NTB | 24.05.2024 13:50:19

Sport: – Vi mener politiet har vurdert faktum opp mot straffeloven feil, og at alle de tre øvrige har vært utsatt for fysisk og psykisk vold i nære relasjoner, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Aftenposten.

Politiinspektør Terese Braut Våge bekrefter at det er kommet inn flere klager på henleggelsene, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Gjert Ingebrigtsens forsvarer, John Christian Elden, er uenig.

– Vi er uenige i hennes (Larsens) påstand om at det overhodet har funnet sted noe straffbart fra fars side mot sønnene og kan ikke se grunnlag for klagen, sier Elden.

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken. Gjert Ingebrigtsen erkjenner ikke straffskyld.

De resterende sakene politiet har etterforsket, er henlagt. Sakene mot fem av de fornærmede er henlagt på bevisets stilling, og én av sakene er henlagt på foreldelse.

(©NTB)