Menu
Landslagstrener Stig Rune Kveen gir seg i rollen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Adressa: Kveen slutter som trener for Norges langrennskvinner

Stig Rune Kveen gir seg som landslagstrener i langrenn under et år før VM i Trondheim, melder Adresseavisen.

Av NTB | 02.04.2024 19:23:04

Sport: – Det koster for mye, sier 43-åringen til avisen om hvorfor han gir seg.

– Det er bare det … hva skal jeg si? Når du ligger på over 150 reisedøgn i året, så blir belastningen høy. Det har vært utfordrende, og jeg ønsker å bruke tiden min på mine nærmeste framover, fortsetter Kveen.

Han kom inn som trener for kvinnelandslaget sammen med Sjur Ole Svarstad etter OL-sesongen 2021/22. Kveen stopper på to sesonger i rollen.

Han hadde egentlig kontrakt ut neste sesong. Ledelsen i Norges Skiforbund ble informert om avgjørelsen hans i påsken.

Kveen mener selv han har full tillit blant utøverne og sier at det ikke er sportslige grunner til avgangen.

– Når en skal gå inn i en så viktig sesong, krever det at trenerne har maksimalt med engasjement og et batteri som er fulladet. Jeg vet det vil kreve mye, og jeg kan ikke fortsette med den følelsen som jeg sitter med i dag. Nok er nok.

(©NTB)

Flere nyheter: