Menu
Henrik Kristoffersen og resten av storslalåmgutta vil ifølge rennsjef Hans Pieren kunne kjøre i Adelboden til helgen. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Adelboden-sjefen avviser rykter om avlysninger: – Mange prøver å spre dårlig stemning

Flere radiostasjoner i Mellom-Europa gikk ut og meldte at storslalåmrennene i Adelboden måtte avlyses grunnet snømangel. Det stemmer ikke, fastslår rennsjefen.

Av NTB | 06.01.2023 10:05:34

Sport: – Jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor så mange mennesker prøver å spre dårlig stemning, sier løpsleder Hans Pieren til Blick.

De siste dagene har mange sådd tvil rundt helgens to storslalåmrenn i Adelboden. Ifølge Bild meldte flere radiostasjoner i Mellom-Europa fredag morgen at de kom til å bli avlyst.

Bilder av den snødekte løypa som sirkler seg ned det grønnkledde fjellet, har gått sin seiersgang i sosiale medier.

– Jada, det er ekstremt vanskelig å forberede en verdenscupverdig bakke under disse forholdene. Og jeg tror ikke vi får toppkarakter for bakken vår heller. Men for meg er det 100 prosent sikkert at løpene kan starte som planlagt denne helgen, understreker Pieren overfor Blick.

Rennsjefen forteller til den sveitsiske avisen at de har brukt over 500 kilo salt for å holde snøsmeltingen innenfor grensene.

– Vi har hatt en veldig god natt. Som spådd av meteorologene, var natta i går kald. Som et resultat har trassen frosset.

– Forholdene er som de er. Jeg får ikke gjort noe med forholdene, så det er «ett fett». Men det blir nok salt og forholdsvis varmt. Jeg håper selvfølgelig at vi får kjørt siste henget òg. Det er ordentlig Adelboden, sier Kristoffersen til NTB og fortsetter:

– Det er aldri noe positivt når løypene blir kortere. Samtidig får jeg ikke gjort noe med det, så det er som det er. Vi må konsentrere oss om det vi får gjort noe med. Det er bare å kjøre på ski.

28-åringen har vist at han er i superform denne sesongen. På sju verdenscuprenn står han med én seier, tre 2.-plasser og én 3.-plass.

Sammen med Kristoffersen skal også Lucas Braathen, Atle Lie McGrath, Alexander Steen Olsen, Rasmus Windingstad, Leif Kristian Nestvold Haugen, Fabian Wilkens Solheim og Aleksander Aamodt Kilde i aksjon.

En som virkelig kan dra nytte av de vanskelige forholdene, er Henrik Kristoffersen. Rælingen-løperen er kjent for å trives der andre løpere får store problemer.

Kristoffersen referer til at det har blitt diskutert å flytte løypa fra det stupbratte henget i bunnen av bakken, som Adelboden er spesielt kjent for. Det har også vært snakk om å korte ned traseen.

(©NTB)

Flere nyheter: