Menu
Ada Hegerberg på Norges treningsanlegg Seddon Fields fredag. Hun trente alternativt to dager før den avgjørende kampen mot Filippinene. Foto: Lise Åserud / NTB

Ada Hegerberg tilbake på feltet – trente alternativt

Ada Hegerberg var med til kvinnelandslagets trening i Auckland-forstaden Western Springs fredag, to dager før skjebnekampen mot Filippinene.

Av NTB | 28.07.2023 02:23:07

Sport: Hun kom ut på feltet et kvarter etter de andre og trente alternativt under veiledning av fysisk trener Gunnvor Halmøy mens de andre varmet opp.

– Status er at hun jobber med rehabplanen sammen med medisinsk, og vi tar det steg for steg. Så må vi se hvordan hun responderer. De jobber med en plan inn mot kampen, men det er altfor tidlig å si hvor bra den planen er, sa Hege Riise til norske medier etter treningen.

Alle de 22 andre i troppen, inkludert Caroline Graham Hansen, varmet opp som vanlig. Treningen ble stengt for mediene etter oppvarmingen.

Hegerberg kastet inn håndkleet rett før avspark i tirsdagens kamp mot Sveits etter å ha fått en kjenning i lysken under siste spurt på oppvarmingen.

Det var første fotballøkt etter Sveits-kampen. Laget trener igjen lørdag på North Harbour stadion i forstaden Albany.

Rett før treningen ble stengt, falt Emilie Haavi forkjært og ble liggende en liten stund, men hun kom seg på beina og fortsatte spilløkten. Etterpå avdramatiserte hun situasjonen og sa at det ikke er noen fare.

Haavi kan få sin 100. landskamp søndag.

Japan og Spania møtes mandag i Wellington i kamp om gruppeseieren, og Spania greier seg med uavgjort.

Norge kan gå videre med ett eller to måls seier søndag, avhengig av utfallet mellom Sveits og New Zealand.

Landslagslege Trygve Hunemo opplyste dagen etter at det var et helt riktig valg ikke å spille kampen, og at det avverget en alvorligere skade. Han utelukket ikke at hun kan bli klar til søndagens kamp mot Filippinene. Sjansen for det er iallfall ikke svekket ved at hun var med til fredagens trening på Seddon Fields.

Norge må slå Filippinene for å kunne gå videre i VM. Seier med tre måls margin vil garantere avansement til åttedelsfinale og kamp i Wellington 5. august mot vinneren av gruppa der Spania og Japan allerede er sikre på å gå videre.

(©NTB)