Menu
ABBA-medlemmene Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Björn Ulvaeus ble utnevnt til kommandører av første klasse av Kungliga Vasaordenen for «svært fremstående innsats innen svensk og internasjonalt musikkliv» i vår. Dessverre er sursildnavnet på bandet ganske teit, sier Ulveaus i en fersk britisk podkast. (Henrik Montgomery/TT News Agency via AP)

Abba-Björn: – Navnet på bandet er så dustete

At Abba deler navn med Sveriges mest kjente sursild, er ganske teit, innrømmer gruppas ene mannlige medlem Björn Ulvaeus.

Av NTB | 23.06.2024 19:03:14

Kultur og underholdning: Den 79 år gamle musikeren og komponisten forklarer i den britiske podkasten Rosebud hvordan navnet ble til:

– Siden vi var temmelig kjente i Sverige allerede, begynte vi å opptre sammen som Agnetha, Benny, Bjorn og Anni-Frid, forteller han.

Men DJ-er og programledere ble fort lei av å si alle disse navnene, og dermed ble det forkortet til Abba. Ulvaeus hadde mer lyst på et kult navn som The Northern Lights eller noe i den stilen.

– Men vi hadde ikke noe valg. Jeg syns det var et dustete navn. Og det er det jo, sier Björn og forklarer forfatter Gyles Brandreth, mannen bak podkasten, at det verdensberømte bandet heter det samme som Sveriges største sursildprodusent.

– Vi måtte be om lov til å bruke navnet. Det var greit, så lenge vi ikke drev med marinering.

(©NTB)

Flere nyheter: