Isaac Atanga (i midten) trygget Aalesunds seier mot Molde med to kjappe scoringer etter pause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Aalesund rystet trege Molde: – Ser ut som vi holdt på å sovne

Aalesund knallet til med et fotballsjokk i 16.-maifesten mot Molde. Laget som sto uten mål i år, rystet fylkesrivalen på veien mot 3-1-seier i Eliteserien.

Av NTB | 16.05.2023 21:14:33

Sport: Ebiye Moses stoppet scoringstørken på tampen av første omgang. Da dunket nigerianeren lavt inn 1-0 på et straffespark og feiret AaFKs første nettkjenning etter 670 minutters seriespill i årets sesong.

Like etter kunne Sivert Mannsverk gjort 1-1, men hans straffeforsøk ble reddet av Sten Grytebust.

En alvorsprat i Molde-garderoben hjalp ikke. I løpet av noen magiske minutter la Isaac Atanga på til både 2-0 og 3-0. Gjestene hadde en halvtime igjen å spille, men først på overtid styrte innbytter Niklas Ødegård inn MFK-reduseringen.

– Det føles vidunderlig. De (publikum) er glade, og vi er glade, sa tomålsscorer Atanga til TV 2 etter kampslutt.

Fjorårets suverene seriemester har kun tatt ti poeng hittil. For to uker siden vant MFK 2-0 i en framskutt kamp mot nettopp Aalesund.

– Vi er slurvete, og det går for sent med oss. Det ser ut som vi holdt på å sovne, så alt er på oss selv. Gratulerer til Aalesund med en god kamp, sa Molde-trener Erling Moe til TV 2 etterpå og omtalte prestasjonen som «årsverste».

Moses var også Aalesunds siste målscorer før den tunge starten på 2023-sesongen. Han nettet i det 35. minutt av 2-2-møtet med Tromsø i siste runde 13. november i fjor. Tirsdag fikk han sjansen fra krittmerket etter at John Kitolano ble felt av Markus Kaasa.

– En fantastisk følelse, sa Moses til TV 2 i pausen.

Ghaneseren kom seg løs og skjøt kaldt inn 3-0. Det var hans to første scoringer i Eliteserien.

Ett minutt på overtid kunne Ødegård enkelt sette inn Moldes scoring. Det gjorde han på et følsomt innlegg fra Magnus Grødem.

Neste runde i Eliteserien spilles ikke før i pinsehelgen. Da skal Aalesund østover for å møte Sarpsborg, mens Molde tar imot Sandefjord. Før det skal begge i gang med ny sesong i cupen.

Aalesund kom til tirsdagens kamp med kun ett poeng innkassert. I kamp nummer åtte tikket endelig årets første seier inn. Laget hadde 0-13 som målscore før det løsnet foran 9050 publikummere.

Molde-forsvaret var ikke patent ved baklengsmålene i 2. omgang. De greide ikke å forsvare seg mot et langt innkast, og Atanga hogg til da keeper Jacob Karlstrøm måtte gi en retur. Få minutter senere var det rått parti i en duell mellom ham og Martin Bjørnbak.