LIVESENTER
Fredrik Andersson og VIF slo Lørenskog 5-4 torsdag. Her under kampen mot Lillehammer i september. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Målfest da Vålerenga slo Lørenskog på Jordal – havnet under fire ganger

Fredrik Andersson og Vålerenga måtte grave dypt da de vant 5-4 hjemme mot Lørenskog på Jordal torsdag.

Av NTB | 10.10.2024 20:41:31

Sport: Lørenskog åpnet best i hovedstaden, og gjestene tok ledelsen i overtall før fire minutter var unnagjort. Herman Teslo Skjefstad fikk stå helt alene foran mål, og 20-åringen ekspederte pucket sikkert i nettet bak Mathias Schjerpen Arnkværn.

Bortelaget fortsatte å produsere flere sjanser etter ledermålet, men etter snaut halvspilt åpningsperiode sørget Mathis Olimb for balanse i regnskapet da han kvitterte til 1-1.

Få minutter ut i den andre perioden tok Lørenskog ledelsen for andre gang i kampen. VIFs Arnkværn fikk ikke avverget en dobbeltsjanse fra Eirik Solbrekken Lavik, og fra kloss hold satte Filip Nordin inn 2-1 til bortelaget.

Heller ikke denne gangen tok det lang tid før Vålerenga utlignet. Sebastian Johansen fant veien til nettmaskene fra skrått hold. Med snaue tre minutter igjen av annen periode hamret Edvard Gjøs gjestene i ledelsen for tredje gang.

13 minutter før slutt gjentok historien seg igjen. En gnistrende overgang endte hos Linus Rosdahl, som scoret 3-3. Det tok imidlertid ikke lang tid før Lars Erik Francke-Enersen sendte gjestene i ledelsen for fjerde gang med en rakett. Med i underkant av fem minutter igjen satte vertenes Tim McGauley inn 4-4.

Like før kampen gikk til spillforlengelse ladet Rosdahl kanonen fra venstre, og med et godt plassert skudd ble 27-åringen matchvinner.

Vålerenga røk sist helg på sesongens første nederlag da Stavanger Oilers ble for sterke på Jordal.