Menu
Kylian Mbappé har fått kritikk etter at han forrige uke meldte forfall til Frankrikes nasjonsligakamper i oktober. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Mbappé kritiseres etter landslagsforfall: – Ikke stått fram som et godt eksempel

En lårplaget Kylian Mbappé har vært på banen i Real Madrids to siste kamper, men meldte likevel forfall til Frankrikes oppgjør i nasjonsligaen. Det har ikke gått upåaktet hen i hjemlandet.

Av NTB | 07.10.2024 13:11:41

Sport: Den tidligere landslagsspilleren Maxime Bossis er blant dem som retter pekefinger mot Real Madrids superstjerne.

– Hvis du er skadet, så spiller du ikke for klubben din, og så blir du heller ikke blir tatt ut på landslaget. Dersom du blir byttet inn i en mesterligakamp, og så starter en ligakamp, er det noe som skurrer, sier Bossis til L’Equipe.

Landslagssjef Didier Deschamps begrunnet kaptein Mbappés forfall med at han hadde spilt for få kamper inn mot landslagssamlingen. 25-åringen sto imidlertid bare over Madrid-derbyet mot Alexander Sørloths Atletico for en drøy uke siden, før han var tilbake i aksjon i 0-1-tapet mot Lille i mesterligaen.

Lørdag spilte Mbappé 71 minutter i 2-0-seieren over Villarreal.

– Som kaptein skal Mbappé stå fram som et godt eksempel for fansen, og det har han ikke gjort, sier Fabien Bonnet.

Han er talsperson for landslagets supportergruppering Irresistibles Francais. Frankrike skal møte Israel i Budapest torsdag, mens Belgia er motstander i Brussel fire dager senere.

(©NTB)

Flere nyheter: