Alioune «Badou» Ndour sørget for seier til Kristiansund mot Sandefjord. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

«Badou» avgjorde dramatisk kamp for Kristiansund – Sandefjord sløste igjen i nytt tap

Alioune «Badou» Ndour scoret begge målene i Kristiansunds 2-1-seier over Sandefjord lørdag. Vanvittig sjansesløsing og VAR-dramatikk preget oppgjøret.

Av NTB | 05.10.2024 17:01:26

Sport: Badou, som har fortid i Sogndal og Haugesund, returnerte til norsk fotball i sommer på lån til Kristiansund. I lørdagens kamp fikk senegaleseren virkelig uttelling i en kamp der begge lag misset store sjanser.

KBKs Ruben Alte var først ut med en utrolig bom på åpent mål fra tre meter, før bortelagets Stefan Ingi Sigurdarson upresset headet over fra kort hold. Like etter fikk Kristian Lien pirket ballen i mål for KBK, men dommer Rohit Saggi annullerte for angrep på keeper.

Til tross for nærmest ingen kontakt mellom Lien og Sandefjord-keeper Hugo Keto, grep ikke VAR inn. Det skjønte Lien lite av da han ble intervjuet av TV 2 i pausen.

– Jeg synes at det er så langt unna frispark som du får det. Han mister den, og så får jeg tuppa den inn. Det skal aldri være frispark. Jeg får beskjed om at VAR har sett på den etter to sekunder. Jeg føler ikke de har tatt seg tid til å se på den, var dommen fra Lien.

Hjemmelaget gikk uansett til pause med 1-0-ledelse, takket være en suser fra over 20 meter fra Badou. Samme mann la på til 2-0 like etter pause da han sikkert scoret etter et hardt innlegg inn i boksen.

Sigurdarson reduserte etter 57 minutter. Islendingen traff stolpen og skjøt utenfor på blank kasse før pause, men fikk endelig nettsus da han avsluttet godt like før timen var spilt.

Det holdt ikke for Sandefjord, som ble redusert til ti mann med et kvarter igjen. Stian Kristiansen dyttet ned Lien bakfra, med KBK-spissen på vei alene gjennom.

Saggi dømte først gult kort, men denne gangen ble protestene fra Lien hørt. VAR anbefalte dommer å se på situasjonen på nytt, og det endte med rødt kort.

Kristiansund tok et langt steg vekk fra nedrykksstriden, der Sandefjord ligger svært utsatt til. Laget fra hvalfangerbyen er på kvalifiseringsplass, med like mange poeng som Odd på plassen bak og ett poeng foran tabelljumbo Lillestrøm.