Menu
Senterpartiets nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim har ledet programkomiteen. Foto: Javad Parsa / NTB

Vil bøtelegge narkobruk etter inntekt

Senterpartiet foreslår bøter for bruk av narkotika etter hvor mye folk tjener. Det går fram i utkastet til nytt partiprogram. Endelig program blir vedtatt på landsmøtet i Haugesund

Av NTB | 19.09.2024 10:51:31

Politikk: – Bruk, salg og oppbevaring av narkotika skal være forbudt. Ingen narkotiske stoffer skal avkriminaliseres eller legaliseres, slås det fast i det nye utkastet til program, som ble lagt fram torsdag.

Der kommer det også noen kreative forslag for å få stanset narkotikabruken. Blant annet vil partiet innføre samme ordning som med promillekjøring, hvor boten er avhengig av inntekt.

I dag kan promillekjøring straffes med bøter på inntil 1,5 ganger brutto månedsinntekt.

Partiet foreslår også å straffe utesteder der det brukes narkotika.

– Senterpartiet vil frata skjenkesteder skjenkebevillingen dersom det gjentatte ganger brukes narkotika der, heter det i programutkastet.

Der slås det også fast at politiet skal ha mulighet til å bruke tvangsmidler mot personer som mistenkes for bruk og oppbevaring av narkotika, også mindreårige.

– Det har foregått en normalisering av narkotika i samfunnet som følge av Solberg-regjeringa sine forslag om å gjøre narkotikabruk straffefritt. Politiet må få virkemiddel til å avdekke og etterforske narkotikakriminalitet, står det.

Utkastet skal nå ut til diskusjon i partiet. Et endelig program blir vedtatt på landsmøtet i Haugesund i mars neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: