Mathias Trettenes scoret for Oilers lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Stavanger Oilers våknet i tide – åpnet med borteseier mot Lillehammer

Stavanger Oilers var lenge i trøbbel i serieåpningen mot Lillehammer, men slo knallhardt tilbake i tredje periode og halte i land en sterk 4-2-seier.

Av NTB | 14.09.2024 18:41:18

Sport: Foran 1278 tilskuere i mjøsbyen ledet Lillehammer 1-0 etter to perioder og hadde et tak på gjestene. De siste 20 minuttene av kampene snudde alt.

Først utlignet Mathias Trettenes for bortelaget og skapte balanse i kampen. Deretter fikset amerikanske Cliff Watson 2-1-ledelse for Oilers. De to scoringene kom med bare 69 sekunders mellomrom tidlig i perioden.

Gjestene fra Stavanger var imidlertid ikke ferdig med det. André Bjelland Strandborg sto bak 3-1-målet som kom drøyt åtte minutter ut i siste periode, og plutselig så Oilers svært komfortable ut på Lillehammer.

Sluttminuttene ble likevel spennende da Emil Nyhus reduserte for hjemmelaget med litt mindre enn sju minutter igjen å spille.

Lillehammer la et visst press på Stavanger i gjestenes sone i avslutningen, men scoringen kom i motsatt ende av hallen. Martin Gran fastsatte sluttresultatet til 4-2 med sju sekunder igjen på klokka.

Dermed slapp Oilers med skrekken og tok tre poeng i serieåpningen.