Menu
Martin Ødegaard hadde store smerter i ankelen etter overtråkket i Norges seier over Østerrike. Foto: Terje Pedersen / NTB

Arteta med Ødegaard-oppdatering: – Trenger noen flere tester

Arsenal-trener Mikel Arteta forteller at det fortsatt hersker usikkerhet rundt omfanget av ankelskaden til Martin Ødegaard.

Av NTB | 13.09.2024 14:31:17

Sport: Det sa Arteta da han møtte pressen fredag.

– Vi trenger noen flere tester og ser hva som skjer i ettermiddag. Da får vi vite mer om skaden og hvor fort vi får ham tilbake. Han er superpositiv rundt det hele, vi kjenner Martin og han vil være med hver eneste dag, men vi må vente og se, sa spanjolen.

Onsdag sa Norges landslagslege Ola Sand til VG at de neste landskampene er i fare for Ødegaard. Norge møter Slovenia og Østerrike henholdsvis 10. og 13. oktober i nasjonsligaen.

– Både Ståle (Solbakken) og jeg vet at den samlingen henger i en tynn tråd. Den er ikke utelukket. Men vi må vente og se både på hva MR-bildene viser og hvor raskt han responderer på behandling, sa Sand til avisen.

Han la til at det ikke var mistanke om brudd.

– Jeg overlater det til legene. Viljen hans er det ingen tvil om: Han vil være til stede i alle kamper, spesielt i store kamper som dette, fortsatte Arteta, som ikke ville utelukke at Ødegaard rekker Nord-London-derbyet mot Tottenham.

– Vi må se hvordan det utvikler seg.

Snaut halve annen omgang var spilt på Ullevaal mandag da Ødegaard gikk i bakken etter en duell med en motspiller. Midtbanestjernen hadde store smerte og måtte byttes ut.

Neste uke får Arsenal en vrien mesterligaåpning borte mot Atalanta i Bergamo. Deretter er Manchester City og Erling Braut Haaland motstander i Premier League.

På toppen av det hele har manager Mikel Arteta også andre bekymringer. Midtbanestjernen Declan Rice er utestengt mot Tottenham søndag, og nyervervelsen Mikel Merino sliter med en skulderskade.

(©NTB)