Menu
Benjamin Waller i Stunt Norge. Foto Konigphoto

Stuntmiljøet søker samarbeid: Drømmer om egen bane

Stuntkjørerne på Haugalandet er lei av å bli sett på som et problem. De ønsker nå en åpen dialog med både politi og kommune for å finne en løsning. Drømmen er en egen bane for stuntkjøring.

Av tomas | 09.09.2024 11:07:28

Motorsport: Hauglands bil- og motorsykkelentusiaster krever å bli hørt. Forrige helg samlet over 400 personer seg i Haugesund sentrum for å demonstrere sin frustrasjon over mangelen på lovlige kjøresteder.

– Vi vil bare ha et sted hvor vi kan møtes og ha det gøy. Det er ikke så mye vi ber om, sier styreleder i Stunt Norge, Benjamin Waller til Radio Haugaland.

Demonstrantene hevder at mangelen på lovlige kjøresteder fører til at flere og flere velger å kjøre ulovlig på offentlige veier. Dette skaper både trafikkfarlige situasjoner og konflikter med naboer og politiet.

For å sikre en trygg og lovlig utøvelse av hobbyen, ønsker Waller en tettere dialog med både politi og kommunen.

Haugesunds avis har også skrevet om saken.

– Fotballbaner har vi mange av, men hvor er stedene for oss som elsker motorsport? Vi trenger et eget område der vi kan utøve hobbyen vår trygt og lovlig, understreker Waller overfor Radio Haugaland.

Waller fikk forrige uke en invitasjon fra trafikkansvarlig ved Haugesund politistasjon Bodhild Bang til en dialog. Han ser frem til å presentere stuntmiljøets behov og ønsker.

Flere nyheter: