Menu
Innbyggere vasser gjennom flomvannet som ligger i gatene i Sohbat Pur i Baluchistan-provinsen i Pakistan mandag. Foto: AP / NTB

Over 200 døde etter kraftig regnvær og flom i Pakistan

Mer enn 200 mennesker har mistet livet som følge av kraftig regn og flom i Pakistan siden starten av monsunsesongen i juli, ifølge myndighetene.

Av NTB | 19.08.2024 19:25:19

Vær: Rundt halvparten av de 215 som er bekreftet døde, er barn, mens mer enn 400 mennesker er skadet, ifølge Pakistans krisebyrå.

De fleste dødsfallene ble registrert i den sentrale provinsen Punjab, etterfulgt av den nordvestlige regionen Khyber-Pakhtunkhwa, heter det i en oppdatering fra byrået.

Redningsarbeidere sliter fremdeles med å drenere vannet fra oversvømmede byer, opplyser tjenesteperson Sheikh Uzair.

Ved hjelp av båter har redningsarbeidere fraktet folk fra de sørlige byene Sukkur og Larkana til tørt land mens store flommer har feid gjennom flere nabolag. Regnværet er det kraftigste i landet på sju år, sier Uzair.

Myndighetene er fortsatt i høy beredskap i Karachi, der det jobbes med å fjerne flomvann fra gatene. Provinsen er hjem til mer enn 20 millioner innbyggere, og det er ventet mer regn det neste døgnet, ifølge Karachis informasjonsminister Sharjeel Memon.

Ifølge sjefmeteorolog Sardar Sarfraz kommer det kraftige regnværet til å fortsette over hele landet fram til 25. august.

Over 2000 mennesker mistet livet som følge av flom og påfølgende sykdommer i Pakistan i 2022, da en tredel av det sørasiatiske landet lå under vann.

(©NTB)

Flere nyheter: