Menu
66 millioner i skatteinntekter er gått tapt på grunn av legenes skatteunndragelser, ifølge Skatteetaten. Foto: Lise Åserud / NTB

Skatteetaten har avdekket omfattende skatteunndragelser blant fastleger

33 fastleger som er kontrollert av Skatteetaten, har unnlatt å oppgi 162 millioner kroner i inntekter. Det utgjør rundt 66 millioner kroner i skatt.

Av NTB | 14.08.2024 11:05:55

Økonomi og næringsliv: De fleste legene har utenlandsk statsborgerskap, og mer enn 118 millioner er sendt ut av Norge, skriver Dagens Næringsliv.

– Her er det store beløp. Så dette anser vi som meget alvorlig, sier skattekrimsjef i Skatteetaten Erik Nilsen.

Alle de 33 legene som Skatteetaten kontrollerte, hadde unndratt store skattebeløp. Unndragningen har skjedd i forbindelse med refusjoner fra Helfo, som blir gitt for ulike medisinske tjenester og behandlinger. Oppgjørskrav legene sender, går gjennom en automatisk kontroll av Helfo.

– Gjennom vårt kontroll-, analyse- og etterretningsarbeid fant vi ut at det var grunn til å se nærmere på legebransjen og utbetalinger til leger fra Helfo. Vi avdekket at det er 33 leger som vi mener har unndratt over 160 millioner kroner fra beskatning, sier Nilsen.

Legene har hatt fastlegeoppdrag i hele landet. Per nå er fem leger anmeldt for grovt skattesvik eller grovt uaktsomt skattesvik, og i én av sakene er det tatt ut tiltale av Økokrim.

– Vi vil anmelde flere av legene i tiden som kommer, og de som har unnlatt å rapportere opplysninger risikerer også skjerpet tilleggsskatt, sier skattekrimsjefen.

(©NTB)

Flere nyheter: