Menu
Dika Mem og Frankrike ga fra seg ledelsen helt på tampen av ordinær tid. Foto: Brian Inganga / AP / NTB

Giganttabbe sendte Frankrikes håndballherrer ut av OL – Tyskland til semifinale

De franske håndballstjernene ledet 29-28 med seks sekunder igjen i OL-kvartfinalen, men Dika Mem rotet bort ballen, og Tyskland fikk ekstraomganger. Der ble det tysk jubel.

Av NTB | 07.08.2024 15:43:20

Sport: Det var uvirkelige scener i sluttsekundene i den stappfulle arenaen som har plass til over 27.000 tilskuere i Lille. I ekstraomgangene kunne Tyskland juble for 35-34-seier.

– Aldri sett noe lignende, skrev danske Ekstra Bladet.

Barcelona-spiller Mem sto med ti scoringer og leverte så til de grader varene med kniven på strupen. Han sørget for at Frankrike kom foran mot slutten av onsdagens kvartfinale.

Etter en fransk timeout med seks sekunder igjen på klokka skulle hjemmehaltene bare holde på ballen og hale i laand avansementet. Da kastet Mem bort ballen. Tyskland gikk lynhurtig i angrep, og Renars Uscins satte inn 29-29.

Syndebukken Mem sparket det han kunne inn i et reklameskilt idet ekstraomgangene var et faktum. Den franske hjemmefansen, som tidligere hadde sunget nasjonalsangen i sluttminuttene, ble helt stille.

Lagene holdt deretter følge med hverandre i ekstraomgangene. Tyskland avgjorde så få sekunder før slutt.

Nå venter Spania i semifinalen for tyskerne. Spanjolene tok seg videre etter en dramatisk kvartfinale mot Egypt tidligere onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: