Menu
Fuad Shukr (til venstre) var av det israelske forsvaret (IDF) blitt beskrevet som Hizbollah-leder Hassan Nasrallahs (til høyre) høyre hånd. Foto: Hizbollah-militsens medieavdeling / AP / NTB

USA fraråder alle reiser til Libanon

«Ikke reis til Libanon», står det i USAs oppjusterte reiseråd. Washington viser til den økte spenningen mellom Israel og Hizbollah.

Av NTB | 31.07.2024 22:13:00

Politikk: – Ikke reis til Libanon på grunn av den økte spenningen mellom Hizbollah og Israel. Hvis du er i Libanon, forbered deg på å komme deg i sikkerhet dersom situasjonen skulle forverres, står det i reiserådet fra USA onsdag.

USA legger til at amerikanere som fra før oppholder seg i den sørlige delen av Libanon, eller i flyktningleirer, bør dra derfra.

Tirsdag ble Hizbollahs militære leder Fuad Shukr drept i et israelsk angrep i en forstad i den sørlige delen av Libanons hovedstad Beirut. Det israelske forsvaret gjennomførte angrepet etter at tolv barn og unge ble drept i et rakettangrep mot en drusisk by på Golanhøydene lørdag. Israel mener Hizbollah sto bak rakettangrepet.

I USAs reiseråd onsdag heter det at angrepet mot Golanhøydene øker risikoen for ytterligere eskalering mellom Israel og Hizbollah.

Fredag i forrige uke oppfordret Norge norske borgere til å forlate Libanon.

(©NTB)

Flere nyheter: