Menu
Isabel Freese er første norske dressurrytter i OL-sammenheng siden 2012. Foto: Norges rytterforbund / handout / NTB

Dressurrytter Freese fikk ekspertene til å måpe i Paris: – Det er helt spinnvilt

Det norske OL-håpet Isabell Freese og hingsten Total Hope Old leverte karrierebeste og har kurs for finalen i dressur i Paris onsdag. Ekspertene måper.

Av NTB | 31.07.2024 12:03:13

Fritid: Freese og hingsten Total Hope Old var i aksjon tidlig i onsdagens dressurkonkurranse i den franske hovedstaden.

De to beste fra hver gruppe går til finale. I tillegg fylles finalefeltet opp av de seks øvrige rytterne med best score.

OL-håpet Freese leverte en gnistrende prestasjon i OL-anlegget i Paris og ble belønnet av dommerne med 76,397 prosent. Det er solid personbeste.

– Hva er denne damen laget av? Nå kan hun ha sikret seg plass i finalen. Det er så rått at jeg har ikke ord. Helt spinnvilt, sa Discovery-ekspert Heidi Skar etter å ha sett det norske håpet i aksjon.

– Det var magisk, supplerte kommentator Tormod Bakke Johnsen.

Etter endt program bredte det seg da også et stort smil i ansiktet til det norske håpet. Hesten Total Hope Old fikk noen fornøyde klapp på hodet en en tydelig glad Freese.

45-åringen endte til slutt på fjerdeplass i sin gruppe. Hun ble slått av uhyre sterke ekvipasjer. Danske Cathrine Laudrup-Dufour og tyske Isabell Werth, som tok de to første plassene, er store navn i dressursporten.

55 år gamle Werth har 12 OL-medaljer fra før.

Etter at fire av seks grupper har vært i aksjon i Paris, er Freese nummer tre av deltakerne som ikke er direktekvalifisert for finalen.

Hun tåler dermed at ytterligere tre ikke-direkte kvalifiserte ekvipasjer ikke slår poengsummen hennes.

I Tokyo-OL for tre år siden måtte det rett over 72 poeng til for å gå videre til dag to av dressurkonkurransen.

Freese, som er gift med en tysker, deltar i sitt første OL.

Hun er den første norske dressurrytteren i OL-sammenheng siden 2012.

Den gamle bestenoteringen til Freese var på 74,978 prosent. Onsdagens OL-prestasjon var dermed en voldsom forbedring på nesten to prosent.

I forkant av onsdagens innledende konkurranse var det antydet at mellom 72 og 74 poeng var påkrevd for å komme til finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: