Menu
Kamila Valijeva avbildet under Beijing-OL i 2022. Foto: Lehtikuva / NTB

Russisk anke avslått – Valijevas dopingdisk i OL står fast

Kamila Valijeva fikk ikke Idrettens voldgiftsrett (CAS) til å omgjøre diskvalifikasjonen fra Beijing-OL i 2022. Russland får ikke tilbake laggullet i kunstløp.

Av NTB | 25.07.2024 16:32:54

Sport: Det ble utfallet i CAS’ behandling av den russiske anken. Tidligere i år besluttet samme instans, som er idrettens høyeste domstol, å utestenge Valijeva i fire år for doping.

Som konsekvens ble hennes resultater i Beijing-lekene slettet. Med det mistet Russland laggullet i kunstløp til USA, men endte likevel opp med en medalje. Selv uten Valijevas poengsummer var innsatsen god nok til å ta bronsen.

Dramaet rundt medaljefordelingen er ikke over. Canada har bedt om å få Russlands resultater i lagkonkurransen strøket, og det vil i så fall gi canadisk bronse. Denne anken har foreløpig ikke CAS tatt stilling til.

Valijeva var 15 år da hun deltok i Beijing-OL. Etter lagkonkurransen ble det oppdaget at hun i tiden før lekene hadde testet positivt for hjertemedisinen trimetazidin.

Hun ble frikjent av Russlands antidopingbyrå (Rusada), men Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) og Verdens antidopingbyrå (Wada) klaget på avgjørelsen om ikke å sanksjonere Valijeva.

(©NTB)

Flere nyheter: