Menu
Anders Mol og Christian Sørum. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sandvolleyball: Anders Mol og Christian Sørum til finale i Wien

Anders Mol og Christian Sørum skal senere søndag spille sin første finale på verdenstouren i sandvolleyball denne sesongen.

Av NTB | 14.07.2024 14:03:23

Sport: Den norske duoen slo Nils Ehlers og Clemens Wickler (Tyskland) med settsifrene 16-21, 21-15, 15-9 i sanden i Wien.

Finalekampen spilles klokken 17.45 mot den polske duoen Michal Bryl og Bartosz Losiak.

Mol og Sørum fikk en vanskelig start på kampen og måtte se tyskerne skaffe seg en solid ledelse. Den luken greide de aldri å tette.

I sett nummer to fikk den norske duoen mer fart på spillet med god blokking og serving. Det førte til et skifte av momentumet, og nordmennene mistet ikke føringen i oppgjøret inn i tredje sett.

Der fortsatte Mol å være svært god i blokken, og etter hvert gikk den norske duoen opp i 10-3.

– Det er ut av denne verden. Mol har bestemt seg, sa Viaplays kommentator om spillet som ga Norge en solid ledelse.

De kontrollerte til slutt inn seieren.

Mol og Sørum har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket i år etter at Mol pådro seg brudd i foten i mars. De spilte ingen kamper mellom tidlig mars og midten av juni.

Den norske stjerneduoen er tittelforsvarer i OL og har sommerlekene i Paris som sitt store mål i år. Der kan de bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

I Frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere.

Svenskene deltar ikke i Wien.

(©NTB)