Menu
Flere selskaper boikottet Freia-produkter på grunn av Ukraina-krigen. Strawberry avslutter nå boikotten, og Freia-produkter vil igjen selges og brukes ved deres hoteller. Foto: Javad Parsa / NTB

Hotellkjeden Strawberry avslutter Freia-boikott

Hotellkjeden Strawberry vil nå ta inn igjen sjokolade fra Freia på sine hoteller. Boikotten har vart i ett år.

Av NTB | 22.06.2024 12:33:43

Økonomi og næringsliv: – Nå har vi stått i denne boikotten i ett år. Vi har brukt maktmiddelet til å påvirke, men så brenner den litt ut. Den har ikke noe effekt lenger, sier sjef Torgeir Silseth i Strawberry til E24.

Den andre delen av at de avslutter boikotten er at Strawberry opplever at Mondelez’ løfte om å isolere russisk virksomhet fra resten av konsernet ikke ble gjennomført som planlagt. Silseth sier det kun blir symbolpolitikk å fortsette med en boikott som ikke har effekt.

– Vi skulle jo ønske at Mondelez trakk seg fullstendig ut. At de gjorde som mange andre ved å avvikle hele virksomheten sin i Russland.

– Så vet vi at det er kontroversielt. Vi fikk jo kritikk for dette, og de som jobbet i Freia syntes ikke noe om det. Men vi mener at vi blir bedre som selskap av å ta stilling til saker. Det er lett å si at «vi kjøper det som er lov å kjøpe og forholder oss til gjeldende regelverk». Vi tør å gå litt lenger.

Kommunikasjonssjef Øyvind Olufsen i Freia sier de er veldig glad for å kunne gjenoppta samarbeidet med Strawberry-kjeden. Han sier at de er en viktig kunde for Freia i Norge og Marabou i Sverige, Finland og Danmark.

(©NTB)

Flere nyheter: