Menu
McLaren-fører Lando Norris skal ha oppholdt seg i nærheten da det begynte å brenne i lagets gjesteområde i Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Drama i Formel 1-paddocken – McLaren måtte evakuere etter kjøkkenbrann

Både ansatte og gjester hos McLarens Formel 1-lag måtte evakueres på grunn av en brann under VM-runden i Barcelona lørdag.

Av NTB | 22.06.2024 13:23:16

Ulykker og naturkatastrofer: Det rapporterer avisen Mundo Deportivo og andre spanske medier. Ifølge avisen måtte tre brannmenn få legebehandling etter å ha inhalert røyk på stedet.

Brannen skal ha oppstått i et elektrisk kjøkken i en bobil som tilhører McLarens gjesteområde i Formel 1-paddocken i Barcelona. Det var mye røyk i området, men det skal tilsynelatende ha gått bra med alle som oppholdt seg i området.

McLaren-ingeniøren Andrea Stella uttaler ifølge Mundo Deportivo at alle slapp med skrekken fordi hele teamet forlot stedet så snart de observerte røyk. Stjerneføreren Lando Norris var blant de evakuerte, skriver DPA.

– I morges evakuerte vi lagets gjesteenhet i paddocken etter et brannvarsel. Laget ble trygt evakuert, og det lokale brannvesenet håndterer problemet, skriver McLaren på X.

Brannmannskaper var raskt på plass, og det ble opprettet en sikkerhetssone for å holde både journalister og tilskuere på trygg avstand.

Hendelsen skjedde en knapp halvtime før Formel 1-førernes siste treningsøkt på Barcelona-banen. Det kjøres kvalifisering senere lørdag og VM-løp søndag.

(©NTB)