Menu
Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian (t.v.) sammen med sin syriske kollega Faisal Mekdad under en pressekonferanse i Damaskus mandag. Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB

Iransk pekefinger mot USA etter angrep i Syria

Regjeringen i Iran hevder USA må ha gitt Israel grønt lys til angrepet mot et av byggene til den iranske ambassaden i Syria.

Av NTB | 08.04.2024 20:03:09

Krig og konflikter: I angrepet ble sju medlemmer av Irans mektige Revolusjonsgarde drept. To av dem var generaler.

– Amerika var ansvarlig for denne hendelsen og må stilles til ansvar, sa Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian til pressefolk i Syrias hovedstad Damaskus mandag.

Han viste til at USA og to europeiske land gikk imot et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme angrepet. Dette viser at USA må ha gitt Israel grønt lys, hevdet Amir-Abdollahian.

Myndighetene i USA har avvist at de kjente til angrepet i forkant, og Israel har ikke innrømmet å ha utført det. Men Israel har i senere år angrepet en lang rekke mål i Syria, og vurderingen til USAs forsvarsdepartement er at Israel også sto bak angrepet mot det iranske ambassadebygget.

Utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian var mandag i Damaskus for å innvie et nytt bygg for konsulære saker ved Irans ambassade.

Denne bygningen ligger i nærheten av den som ble lagt i grus i angrepet forrige mandag. I tillegg til de sju medlemmene av Revolusjonsgarden ble ni andre mennesker drept, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

(©NTB)

Flere nyheter: